dinsdag 19 januari 2010

Eerlijk zijn over de producten die je promoot

Niet zo lang geleden heb ik een bericht geschreven op mijn blog over de weerstand tegen Affiliate Links.

In dit artikel wil ik even ingaan op de houding die jezelf aan neemt als promotor van een product, of dat nu je eigen product is of dat van een ander, is niet echt van belang.

Bij Internet Marketing en Affiliate Marketing gaat het uiteindelijk altijd om het verkopen van een product. Dat is het einddoel.

Of je daarin succesvol bent hangt niet alleen af van je kennis en vaardigheden op het gebied van marketing maar hangt ook heel erg van van je eigen houding ten aanzien van het feit dat je iets aan het verkopen bent.

Heel veel mensen, zeker in Nederland en Belgie hebben een gereserveerd gevoel als het erop aan komt om een product te promoten. Zo zie je dat, met name in de affiliate marketing  er heel veel aan wordt gedaan om te voorkomen dat het lijkt alsof men jou iets probeert te verkopen.
Het is alsof men zich bij wijze van spreken schaamt voor het feit dat men geld probeert te verdienen. Is het wellicht zelfs het gevoel dat je eigenlijk geld probeert los te maken van diegene op wie je je richt?

Aan de andere kant is het inderdaad zo dat mensen die een affiliate link zien een tegenovergestelde reactie laten zien, die eveneens afkeer oproept. "Aha! Jij probeert mij iets aan te smeren" is dan op z'n minst de gedachte die boven komt drijven. Bij de promotor is het dan weer de gedachte "Oei, als het maar niet te veel opvalt dat ik een product verkoop", of  "nee, neee, ik probeer je echt niets aan te smeren hoor".

Dit fenomeen is alom bekend denk ik.

Wij zitten hier met een overtuiging die we allemaal eens onder de loep zouden moeten nemen.
Jij, de lezer die toch op onder andere op dit blog terecht kwam omdat je op zoek bent naar middelen om geld te verdienen via internet, maar ook ikzelf en de vele anderen die al begonnen zijn met het opzetten van een online business.

Waar we het hier over hebben is: het aannemen of aanleren van een juiste houding ten aanzien van internet marketing, affiliate marketing en online geld verdienen.

Er zijn twee elementen van cruciaaal belang binnen de internet marketing:

  • Een houding ( voor beide partijen) dat het niet onethisch is om geld te verdienen. Online verkopen, zelfs verkopen in het algemeen is een normaal en geaccepteerd verschijnsel. Het is niet verkeerd om voor je kennis, ervaring en/of product een vergoeding te vragen. ( en ook kennis van marketing is een product trouwens)
  • Eerlijk zijn over wie je bent, wat je doet en over het product dat je promoot. Eerlijk zijn in die zin dat je nooit, maar dan ook nooit je best moet doen om te verbloemen dat je voor jouw kennis, je inspanningen en de verkoop van een product geld verdiend. Trots zijn op wat je doet en dit vooral ook uitstralen
Helaas komen deze aspecten in de trainings van Eric Dieperink en Casper Camps niet erg uitgebreid aan de orde, maar het is wel waar wij, de kopers en promotors mee worden geconfronteerd.

Het promoten van een product, met name je eigen product, maar ook dat van een ander is iets om trots op te zijn. Jij levert hiervoor inspanningen, je verdiept je in het product, zet allerlei campagnes op, je deelt je kennis en ervaring waarbij je rustig mag stellen dat de vergoeding die je krijgt als affiliate maar een fractie is van alle inspanningen die je ervoor deed.
Natuurlijk, je vind het leuk om te doen. Ware dat niet zo, dan moet je er niet eens aan beginnen, maar wees niet onzeker over jezelf en over het simpele feit dat jij een beloning verdient voor je inspanningen.

Hoe zorg je er nu voor dat je je trots kan zijn op jezelf als je met Internet Marketing en/of Affiliate Marketing aan de gang gaat

Heel eenvoudig:

Wees altijd eerlijk

Dit hele blog gaat over de Online Video Training van Eric Dieperink.  Ik heb dit product van begin tot einde doorgespit en heb in mijn review ( beoordeling) hierover geschreven.
Daarbij heb ik de plus-punten tegenover de minpunten gezet en ben tot een conclusie gekomen. Ik heb hierbij getracht om een zo kompleet mogelijk beeld te schetsen en doe aanbevelingen. Dit is wat ik leuk vind om te doen en ik ben graag bereid om inspanningen te leveren omdat internet marketing in z'n algemeenheid een passie van me is. Ik vind schrijven gewoon ook heel leuk.

Echter, natuurlijk is het zo dat ook in dit blog verwezen wordt naar de mogelijkheid om het product zelf aan te schaffen. Hierbij maak ik gebruik van de mogelijkheden die worden geboden om een commissie te ontvangen. Waarom? Niet omdat ik met alle geweld dat ene product wil verkopen, maar wel omdat ik de waarde van dat product ook zie en daar ( en dit is belangrijk) achter kan staan. 

Het product van Eric Dieperink geeft mij een onderwerp om over te schrijven, geeft me stof om over na te denken en zo onstaat mijn blog. En mensen, ik ben trots op mijn blog. Waarom? Omdat ik er mezelf in geef. Niet met het primaire doel om te verkopen, maar wel met het primaire doel om mogelijkheden met iedereen te delen om onze levensstandaard te vergroten, gebruik makend van de middelen die deze moderne wereld ons schenkt. Internet Marketing en Affiliate Marketing zijn prachtige geschenken die wij allemaal met twee armen mogen omhelzen.

Mijn boodschap is dan ook wat ze altijd is: Schep voor jou een ideale omgeving waarin je doet wat je graag doet en maak gebruik van de middelen die voor het oprapen liggen want, iedereen kan doen wat mensen als Eric Dieperink doen, wat elke internet marketing expert doet. 

Wees echter duidelijk in wie je bent, wat je doet en waarom je dat doet. Doe je aan affiliate marketing? Draag dat dan met trots uit en je zal zien, dat door die houding alleen al je doelen sneller bereikt zullen worden.

Bronnen:

Weerstand overwinnen

Eric Dieperink Affiliate-Marketing

Op de hoogte blijven? Schrijf je vrijblijvend in op mijn mailinglist:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Affiliate Marketing Training door Eric Dieperink