zondag 17 januari 2010

Je Salespage zelf maken of toch niet?

In de Internet Marketing trainings van Casper Camps maar ook de hier besproken training van Eric Dieperink wordt aandacht besteed aan het maken van je salespage. Je verkoop-pagina.

Voor iedere bezoeker die niet helemaal weet wat ik bedoel zal ik onderaan een voorbeeld link plaatsen.

In de Internet marketing trainings wordt het belang onderstreept om een goede salespage te maken. Immers, dat is jouw visite-kaartje. Zo'n sales-page moet aan een aantal voorwaarden voldoen.

  • Het moet de aandacht van de bezoeker trekken
  • Het moede die aandacht vast zien te houden
  • Het moet een verlangen kweken bij die bezoeker om dat product wat je aanbied te willen
  • Het moet de bezoeker overtuigen dat jouw product of dienst de oplossing is voor iets waar hij/zij naar op zoek is.
  • Er moeten getuigenissen op staan van reeds bestaande klanten die hun tevredenheid uitspreken
  • Het zis wenselijk dat je een aantal gratis producten kan weggeven
  • Het moet de mogelijkheid bieden om zich in te schrijven op je mailinglist.

Eén en ander wordt omschreven in het AIDA model.

A- Aandacht Trekken
I - Interesse wekken
D - Desire ( verlangen wekken)
A -Actie ( de bezoeker moet actie ondernemen)

Het volgen van dit model is van cruciaal belang indien je succesvol wil zijn in Internet Marketing en/of Affiliate Marketing.

In de trainings van Casper Camps en Eric Dieperink wordt dit dus besproken en men levert voorbeeld pagina's die je eventueel kan gebruiken, na ze te hebben aangepast.

De reden dat deze mensen in hun cursus pakket deze pagina's, ook wel mini-sites genaamd aanbieden ligt hem vooral in het gegeven dat het maken van een goede salespage helemaal niet zo eenvoudig is.

Veel mensen proberen veel te snel een sales-page in elkaar te draaien en bouwen de kleuren en opzichtige teksten wel na maar daarbij zijn de meesten niet op de hoogte van het AIDA model zodanig dat hun salespage op niets uit draait en dus geen verkoop zal genereren.

Daarom is het belangrijk in het begin om inderdaad, zoals Eric Dieperink al zegt in zijn training, zoveel mogelijk te kopieeren uit het cursus-materiaal. Bovendien is een doelstelling uit binnen zijn cursus dat het de cursist niet meer mag kosten dan de aanschaf van de Affiliate Marketing training die hier in mijn review wordt besproken.

Toch moet gezegd worden dat, wanneer je succesvol begint te worden, het erg raadzaam is om verder te investeren en gebruik te maken van diensten die op het internet worden aangeboden.

Zo kwam ik vandaag tot de ontdekking dat Casper Camps hoogstwaarschijnlijk gebruik maakt van een dienst van Eric Dieperink voor het bouwen van zijn sales-pages.

Er wordt een product/ Dienst aangeboden die het bouwen van mini-sites ( = salespages) uit handen neemt en in feite alles voor zijn rekening neemt wat te maken heeft met presentatie, hosting en dergelijke. Op de sales-page van deze aanbieder worden enkele voorbeelden getoond van anderen die van hun diensten gebruik maken. Wie schetst mijn verbazing dat ik daar opeens de sales-page van Casper Camps tegen kwam?

Is dit nu erg? Absoluut niet. Het toont slechts aan hoe slim mensen als Casper Camps en Eric Dieperink met Internet Marketing omgaan.

In hun trainings bieden zij alle mogelijke voordelige en/of gratis oplossingen aan om ook zonder zo'n commerciele dienst een goed product te maken inclusief de sales-page die nodig is voor promotie. Overigens is het ook heel erg leuk om daar in eerste instantie zelf mee om te gaan. Moet je zeker doen. Wat ze ons echter ook tonen ( Eric is daar nog iets duidelijker in) is dat zij zelf inmiddels gebruik maken van andere diensten en dat is ook logisch.

Immers, je kan een heel goed marketeer zijn. Je kan misschien ongelofelijk goed promoten, maar dat maakt van jou of mij nog geen web-designer bijvoorbeeld. Zo kan het ook zijn dat jij heel erg goed bent in het schrijven van artikelen die je bijvoorbeeld kan bundelen in een e-book, maar je bent misschien dan weer niet zo goed op de hoogte van het marketing gedeelte.

En dat is nu waar deze mensen zelf gebruik van maken. Eenmaal dat ze een bepaalde omzet hebben zullen zij meer en meer zaken van hun online business uit handen geven zoals bijvoorbeeld het promoten en/of het maken van een echt pakkende sales-page.

Mijn advies luidt dan ook:

Neem het cursusmateriaal goed in je op. Speel ermee. Bouw je eigen sales-page en behaal je eerste successen. Zorg echter dat je vooral enthousiast bent over jouw product. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van Internet Marketing en/of Affilate Marketing.

Als je dan je online business op de rit hebt zoals in de trainings van Casper Camps en Eric Dieperink wordt geleerd, en je behaalt je eerste winsten. Overweeg dan ernstig om derde partijen "in te huren" voor die onderdelen waar je zelf wat minder affiniteit mee hebt.

Bronnen:

SEO Friendly Mini Sites Creators


Eric Dieperink Affiliate Marketing Training


Casper Camps Internet Marketing Video's

Lees ook de beoordeling over de training van Eric Dieperink:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Affiliate Marketing Training door Eric Dieperink