dinsdag 5 januari 2010

Eric Dieperink Internet Marketing: Review

Affiliate Marketing Training Video Cursus door Eric Dieperink


Bij het samenstellen van deze review houd ik rekening met een aantal aspecten die betrekking hebben op het doel van de aangeboden training. Belangrijk bij de beoordeling is om een duidelijk beeld te schetsen voor de mogelijke koper van dit product middels een stapsgewijze beschrijving van mijn ervaringen met deze cursus.

In de beoordeling geef ik weer hoe Eric Dieperink zijn Internet Marketing Training typeert en in hoeverre deze typering overeen komt met mijn eigen ervaring.

Algemene beschrijving:

De eigenlijke training bestaat uit een reeks van screen-capture video’s waarin het te bespreken onderwerp wordt uitgelegd ondersteund door de handelingen op het computerscherm van de trainer. Screen-capture is een opname van het computerscherm waarbij alle handelingen ( muisbewegingen, kliks e.d. ) worden opgenomen. Daarnaast hoor je de stem van de trainer ( Eric Dieperink) die de handelingen toelicht. Deze methode wordt steeds populairder en vormt een belangrijke verbetering ten opzichte van het klassieke e-book.

Naast de videobestanden worden alle besproken programma’s meegeleverd in het pakket.

In het pakket bevinden zich ook verschillende voorbeeldbestanden met al het bijbehorend beeldmateriaal zodat de cursus hiermee kan oefenen en deze ook, ( na bewerking) kan toepassen voor zijn eigen website(s)

De training richt zich op hen die via het internet een online (bij)verdienste willen genereren gebruik makend van de volgende kennisgebieden:

  • Internet Marketing
  • Affiliate Marketing
  • Product creatie ( schrijven eBook)
  • Website maken ( sales page)
  • Email Marketing
 Voor wie is deze Internet Marketing Training:

 Zoals Eric Dieperink zelf al aangeeft is deze training een basistraining. Dat wil zeggen dat de training zich richt op de onervaren personen die op een serieuze wijze aan de gang willen gaan om voor zichzelf een online inkomen te genereren. Deze training is voor hen die geld willen verdienen, beseffen dat dit enkel gaat via inspanning en training maar niet beschikken over duizenden euro’s om dure websites te laten bouwen en al wat meer komt kijken bij het opzetten van een online onderneming.

De training is zodanig opgesteld dat, gebruik makend van de software en de aanbevolen websites men zeker in staat mag worden geacht binnen enkele maanden een serieuze verdienste te genereren.

NOOT: Eric Dieperink heeft in zijn laatste mail aangekondigd te werken aan een vervolgtraining voor gevorderden.

Wat kan je na het volgen van deze training:

 Na het volgen van deze Internet Marketing Training beschik je over de basiskennis die nodig is om een product te maken, dit product via een website aan te bieden en je weet hoe je dit product onder de aandacht kan brengen van je potentiële kopers.

Je bent op de hoogte van wat Internet Marketing is, wat Affiliate Marketing is en je weet tools zoals Google Adwords te gebruiken.

Mijn ervaring:

 De Internet Marketing training ( ik gebruik in zijn algemeen liever deze term omdat Affiliate Marketing eigenlijk een onderdeel vormt van Internet Marketing) is inderdaad echt bedoeld voor mensen die hun eerste stappen zetten op dit gebied. Het principe van deze training is dan ook: “zien en kopiëren”. Dat is ook de reden dat alle software, maar ook het beeldmateriaal en voorbeeld webpages worden meegeleverd.

De training wil je zo snel mogelijk succesvol laten zijn en stelt dan ook voor zoveel mogelijk van het materiaal te gebruiken dat bij deze training wordt geleverd.

Door het principe van kopiëren kan je inderdaad vrij snel een eigen product ( of dienst) online hebben staan en kan je ook vrij snel dit product promoten of laten promoten via een affiliate systeem zoals het besproken Paypro.

Als je deze training volgt zoals ik, die al de nodige bagage heeft dan lijkt het alsof sommige onderdelen niet voldoende worden belicht. Vergeleken bij andere Internet Marketing trainings wordt er bijvoorbeeld minder aandacht besteed aan alle details rond het creëren van een ebook. Daar staat echter tegenover dat er via de voorbeelden toch heel eenvoudig kan worden bewerkt zodat je in no-time je eigen ebook hebt ( als je dat wilt maken). Er wordt voldoende aandacht besteed aan zaken zoals het hosten van je website en dergelijke.

Het voor mij opmerkelijke gegeven bij deze training is echter dat men zich nooit mag laten misleiden door eigen veronderstellingen zoals het gegeven dat dit een basistraining is. Ook al is dat zo dan blijkt toch dat de ene trainer bepaalde technieken gebruikt die een andere trainer niet of nauwelijks aanroert. Heel opmerkelijk is ook te ontdekken dat Eric, ondanks het feit dat er voorbeelden genoeg aanwezig zijn, toch vrij uitgebreid ingaat op beeldbewerking en het belang van beeldbewerking. Dit om je zo zelfstandig mogelijk te maken. Er wordt dus veel aandacht besteed aan het bewerken en aanpassen van voorbeeldbestanden zodat de cursist ook werkelijk een eigen identiteit op het internet kan neerzetten.

Een groot pluspunt is de support. Eric garandeert een vlotte respons. In ons e-mailcontact is dat ook gebleken.

De zwakkere punten in deze training zijn terug te vinden in het feit dat Eric gebruik maakt van software zoals Microsoft Word en Adobe Photoshop. ( Voor dit laatstgenoemde programma biedt hij wel een alternatief). Nadeel dat ik geconstateerd heb is dat ik het gevoel heb dat men toch over wat basiskennis moet beschikken over deze pakketten. In de video’s manoeuvreert hij redelijk vlot door de verschillende menuopties die hij gebruikt en dat kan voor de echt onervaren gebruiker wel eens verwarrend werken. Door meerdere malen het fragment te herbekijken komt men er in het algemeen echter wel uit. Ook hier wordt weer verwezen naar de mogelijkheid voor support.

Sterke punten:


  • Volledig pakket. Alles is aanwezig en de programma’s zijn gratis of bieden voldoende functionaliteit voor het doel
  • Het principe van voordoen, nadoen, succesvol zijn. Met name voor de beginnende internet marketeer is dit een zegen.
  • Goede support
  • Goede uitleg over het belang van backlinking ( hoe sites naar jouw site laten verwijzen)

Mindere punten:

  • Minder geschikt voor mensen die al een bepaalde internet marketing training hebben gevolgd of zelf via ervaring al over kennis hieromtrent beschikken.
  • Soms wordt iets te vanzelfsprekend aangenomen ( bijvoorbeeld dat men Microsoft Word zou hebben en kennen) 
 Aanbeveling voor trainer

Doorbreek de bekende valkuil dat bepaalde vaardigheden die je zelf meester bent als bekend worden geacht bij het grote publiek. Dit doet geen inbreuk op de training zelf maar werkt enigszins vertragend. Verwijs naar een alternatief voor Microsoft Word in de vorm van OpenOffice. Dit pakket is gratis te downloaden en kent dezelfde functionaliteit als WORD. Daarnaast kan OpenOffice ( write) ook rechtstreeks naar PDF exporteren.

Aanbeveling voor de mogelijke koper

Dit product is met zorg samengesteld voor de beginnende online ondernemer. Er is getracht in deze cursus Internet Marketing om verdere kosten te beperken. In principe is de aanschafprijs alles wat je te betalen hebt. De gebruikte en geleverde software, met uitzondering van Microsoft Word en Adobe Photoshop, is volledig gratis en goed te gebruiken.

Samengevat: Deze training Internet Marketing of Affiliate Marketing is een goede start om succesvol een inkomen te genereren. De training laat zich makkelijk volgen en is vooral ook leuk omdat de toegankelijkheid zeer groot is.

De training is “to-the-point” en zal niet teveel uitwijden over zaken die puur theoretisch zijn.
Het is een praktijkgerichte training die zich mag meten met menig uitgebreid pakket.


Meer informatie en toegang tot het product vind je op onderstaande website




 Review samengesteld door Jan Ceulemans


© Januari 2010


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Affiliate Marketing Training door Eric Dieperink