zaterdag 9 januari 2010

Weerstand overwinnen

De Internet Marketing Training van Eric Dieperink heeft het behalve het schrijven van een e-book ook over Affiliate Marketing.

( Vergeet niet ook de review te lezen, te vinden in het menu rechts van mijn blog. )

Deze vorm van marketing is in de Engelstalige landen, ment name in Amerika al jaren een algemeen aanvaard principe bij zowel het grote publiek als bij de online ondernemers.

Met name in Nederland echter blijkt Affiliate Marketing nog met scheve ogen bekeken te worden zoals ik heel vaak op blogs tegen kom.

Ik werd zelf bijvoorbeeld onlangs op http://www.nujij.nl/ berispt omdat ik mijn artiel over de beoordeling van de Internet Marketing Training van Eric Dieperink had geplaatst. Kennelijk sat het feit dat mijn blog ook een link plaatst naar zijn site voldoende om me zonder verdere waarschuwing de toegang (tijdelijk) te ontzeggen.

Ook op andere plaatsen, met name in fora zie je heel vaak dat in Nederland de haren recht overeind gaan staan als men ook maar een affiliate link tegen komt. Het is alsof men het opvat als een vloek.

Even voor diegenen die het principe van een affiliate link niet kennen:

Je kan mensen op twee manieren naar een site verwijzen:

1) http://www.paypro.com/
2) http://www.paypro.nl/?u=1273

Wat is het verschil? Beide links verwijzen naar exact dezelfde pagina. Echter, indien mensen via de tweede link naar Paypro gaan en ze besluiten zich daar aan te melden, dan kan de eigenaar van de tweede link hierboven een commissie krijgen. Dit is de methode die gebruikt wordt door affiliate sites om te weten van wie een doorverwijzing komt om de commissie te kunnen toewijzen.

Wat is nu zo opmerkelijk? Het zijn juist de mensen die veelal zelf aan affiliate marketing doen of dat ooit geprobeerd hebben die het felst op die links reageren. Hoe goed een artikel op zich ook moge zijn, het maakt voor hen niet uit, je hebt een affiliate link geplaatst en dus ben je een "boodschapper van de duivel" en moet je zo snel mogelijk de mond gesnoerd worden. Herkenbaar?

Toch zouden juist deze mensen hierover eens moeten nadenken. Zoals ook in de Internet Marketing Trainings van Eric Dieperink en Casper Camps al wordt gezegd hangt alle succes voor een online business af van de instelling die je zelf hebt. Hoe je zelf tegen de materie aankijkt gaat voor een groot deel bepalen of je zult slagen of niet.

Dit alles heeft te maken met een wetmatigheid die tegenwoordig ook via andere bronnen nogal eens wordt besproken, namelijk de wet van aantrekking. ( the Secret). Gedachten zijn energie. Gelijke energie trekt gelijke energie aan. Het komt erop neer dat je continu geconfronteerd wordt met je eigen gedachtenpatronen en overtuigingen. Als je werkelijk gelooft in het feit dat iets slecht is, dan zal je in je leven ook bevestiging hiervoor ontvangen. Als je gelooft dat iedereen altijd tegen je is, dan zal je dat ook zo waarnemen.

Als jij nu, net als zoveel anderen aan Internet Marketing wilt gaan doen of aan Affiliate Marketing, en je huivert van artikelen waar je een affiliate link ziet dan zegt jouw innerlijk je eigenlijk dat dit slecht is. Het roept weerstand op omdat je bijvoorbeeld zoiets hebt van  "die wil geld aan mij verdienen". Die weerstand kan zich op verschillende wijzen uiten, van lichte ergernis tot walging.

Dit echter is je grootste geschenk want het is een signaal voor jou. Kennelijk denk jijzelf negatief over juist dat waar je zelf mee bezig bent. Je wilt zelf graag een product verkopen en je gebruikt daar bepaalde middelen voor maar je voelt je slecht als je dit anderen ziet doen. Het is deze energie, deze instelling die zich tegen je keert want het is een diepe overtuiging binnen jezelf dat men iets doet wat niet "ethisch" zou zijn.

Zaak is, om dit goed te onderzoeken. Je kan succesvol zijn in je online business, maar slechts dan als je datgene wat je zelf wilt bereiken ook aan anderen gunt.

Voorbeeld:

Als zich iemand tot mij wend met een bepaalde vraag of een gewone mail en dat gaat over een bepaald product of dienst wat ik op dat moment echt goed kan gebruiken, dan zal ik doelbewust de affiliate link aanklikken van die persoon en het product ook via die link kopen. En waarom?

Ik help die persoon ermee. Het is een vorm van "dank je" zeggen als het ware en ik zou het product toch kopen, dus waarom niet via deze link?

Ik help er mezelf mee want ik stuur via mijn gedachten en mijn handelen positieviteit naar het principe van Affiliate Marketing zodat ook mijn eigen acties om mijn producten te verkopen vanuit diezelfde positiviteit de wereld ingaan.

Neem van mij aan dat je werkelijk veel meer uit je affiliate marketing kan halen door je niet te verzetten tegen de acties van je collega'-marketeers, maar juist hen te steunen.

Een goede zaak om hier eens over na te denken.

PS: Vergeet niet ook de review te lezen, te vinden in het menu rechts van mijn blog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Affiliate Marketing Training door Eric Dieperink