woensdag 27 januari 2010

Het belang van een goede Cover


In de internet marketing training van Eric Dieperink worden voorbeelden getoond hoe je een e-book moet schrijven maar ook hoe een cover eruit kan zien.
Wanneer je de training hebt aangeschaft weet je al dat je ook voorbeelden van zulke covers krijgt die je kan bewerken voor eigen doeleinden.


Wat is het belang van een goede cover?
Hoe je het ook draait of keert, wanneer je met een digitaal product de markt wilt veroveren dan zal je de nodige aandacht moeten besteden aan het ontwerp van jouw kaft.
Je cover dus. Het is de cover die je gebruikt voor je internet marketing campagnes maar ook voor je e-mail campagnes. Het is je cover die je op je sales-page zet en die de eerste blikvanger is.
Een digitaal product zoals een e-book, maar ook een videotraining bijvoorbeeld bestaat eigenlijk niet als tastbaar product. Wil je zoiets dus toch aantrekkelijk maken zal je een afbeelding moeten maken die eruit ziet zoals het product in feite wordt genoemd.
Wanneer je een e-book schrijft wordt dat dus de weergave van een boek. Wanneer je een video-cursus ( of iets met video) aanbied, dan wordt het dus de afbeelding van een dvd met hoes enzovoorts.
Uitgaande van een e-book zal je dus een mooie kaft moeten ontwerpen die echt pakt. Het moet eruit zien alsof men het boek zo van het scherm zou moeten kunnen plukken.


In de internet marketing training van Eric Dieperink wordt enigszins ingegaan op deze materie. Het meest gebruikte programma voor het ontwerpen van covers is Adobe Photoshop. Photoshop is een beeldbewerkingsprogramma met zeer veel mogelijkheden maar is ook redelijk complex. Je kan eigenlijk niet zonder kennis van dit programma aan de gang. Eric onderkent dat ook in zijn video-training en laat je dan ook zien wat hijzelf doet en hoe hij dat doet. Vanuit het besef echter dat de beginnende cursist meer prioriteit geeft aan het zo snel mogelijk bouwen van een online business geeft Eric een complete set van "voorgedefinieerde" covers mee in het pakket.
Wanneer je echter al wat verder bent op internet marketing gebied, dan zal je vroeg of laat toch de behoefte krijgen om zelf meer aan de gang te kunnen gaan. Je wilt waarschijnlijk zelf meer een eigen stempel drukken op de weergave van jouw digitale product en wanneer dat het geval is heb je eigenlijk nog maar twee opties:
  1. Je gaat aan de gang en zorgt voor kennis over Photoshop ( het volgen van een cursus
  2. Je bent al succesvol in de verkoop en wilt het ontwerp van je cover uitbesteden aan een expert.
Internet zou Internet niet zijn indien daar niet al mogelijkheden voor zouden worden aangeboden.
Ikzelf wil zo snel mogelijk zelf meer kennis hebben van Photoshop omdat ik zo zelfstandig mogelijk wil kunnen werken. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een online training of een cursus op dit gebied.
Op die wijze heb ik de cursus van Pepijn gevonden : Photoshop Video Training
Een heldere training die voor mij heel goed is omdat ik zelf iemand ben die graag de dingen voor mijn ogen ziet gebeuren ( ik ben een groot voorstander voor video-cursussen)
Het voordeel van zo'n training boven de vele boeken die er al te vinden zijn is dat het hier gaat om iemand die, net als ik, photoshop wilde leren kennen voor het bouwen van een online business.


Dat Pepijn hierin geslaagd is bewijst wel het feit dat hij naast zijn Photoshop training nu ook is gestart met een online service en dan komen we op het tweede punt van hierboven: het uitbesteden van de opmaak voor je covers.
Het is waar: je hebt talent nodig voor het maken van een mooie cover en het is absoluut waar dat de bezoeker van je site zijn mening vormt op basis van wat ie ziet! Een e-book cover dat er klungelig uitziet zal absoluut niet doen verkopen. Daarom kan het handig zijn om dit werk uit te besteden aan iemand die, vanuit zijn passie, er zijn werk van heeft gemaakt en ook over voldoende talent beschikt om een hoogwaardig product af te leveren.
Wat voor jou de beste methode is om te volgen weet ik niet.
Met het materiaal dat in de internet marketing cursus van Eric Dieperink zit kan je absoluut al heel goed vooruit. Je kan een start maken, je kan een product online zetten en het gaan verkopen.
Wordt je succesvoller in de verkoop en vind je het leuk dan zou het leren gebruiken van Photoshop absoluut een aanrader zijn.
Heb je geen grafisch talent of gewoon niet de interesse, dan zou je over uitbesteding kunnen nadenken.
Hoe dan ook: wil je succes in je business met de verkoop van digitale producten, zorg dan te allen tijde dat je beeldmateriaal van hoge kwaliteit is want daarop wordt je ongenadig afgerekend.


Jan
Bronnen:
Photshop Onder De Knie
Laat je Covers Ontwerpen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Affiliate Marketing Training door Eric Dieperink